zavarovanje kredita
Storitve

Uredite si zavarovanje kredita še danes in z družino zakorakajte v brezskrbno prihodnost

Ste pred kratkim vzeli (kratkoročni ali dolgoročni) kredit, zdaj pa vas skrbi, kako bo družina odplačevala ta kredit, če se vam kaj zgodi. Naj vam zaupamo, da so skrbi odveč, saj se lahko odločite za zavarovanje kredita – dostopaj do več informacij, ki vam ga omogoča zavarovalnica Prva. Njihovi strokovnjaki vam bodo svetovali in objektivno ocenili vašo situacijo, da boste mirni tako vi kot vaša družina.

Če imate kredit, ki ga odplačujete oz. veste, da boste v prihodnosti odplačevali kredit in bi radi ta kredi tudi zavarovali, to lahko storite z življenjskim zavarovanjem pri zavarovalnici Prva. To zavarovanje vam nudi več stvari v enem samem paketu – zavarovanje za primer naravne ali nezgodne smrti, zavarovanje in poplačilo kreditov ter finančno varnost za vašo družino. Tovrstno zavarovanje v prvi vrsti ne sklepate zaradi sebe, ampak predvsem zaradi svojih bližnjih, saj gre za načrt zavarovalne zaščite, s katerim boste partnerki ali partnerju ter otrokom, v najtežjih trenutkih zagotovili izplačilo. Za vsoto izplačila se v naprej dogovorite, da jim bo le ta vsaj malo olajšala nastalo situacijo. Zavarovalnina omogoča poplačilo kreditov in ostalih dolgov, preskrbljenost otrok do njihove neodvisnosti in brezskrbno prihodnost.

Za koga je zavarovanje kredita primero?
Primerno je za vse tiste, ki imate družino in želite poskrbeti za njihovo finančno varnost ter brezskrbno prihodnost. Za vse, ki boste v prihodnosti najeli posojilo in potrebujete zavarovanje kredita s hipoteko. Pa tudi za vse, ki že imate sklenjene zavarovalne police in bi jih radi dozavarovali, saj vam zdajšnja zavarovanje ne pokrivajo potreb v celoti. Primerno je tudi za vse, ki ste na pomembnih položajih v podjetjih in bi vaša odsotnost lahko pomenila veliko škodo oz. breme za delovanje podjetja. Sicer pa je zavarovanje kredita na splošno primerno za vse ki ste v obdobju življenja od 18. do 75. leta.

zavarovanje kredita

Zavarovanje kredita – pri Prvi zavarovalnici ali na banki?
Se mogoče sprašujete, zakaj bi zavaroval kredit pri zavarovalnici, če ga lahko na banki, kjer ste ga vzeli? Odgovor je preprost, ker je to manj ugodno za vas in vašo družino. Poglejmo natančneje, kaj je za vas ugodneje in predvsem zakaj. Ne glede na to pri kateri slovenski banki boste najeli kredit, bo vsaka od vas zahtevala, da zavarujete kredit. To lahko naredite v obliki zavarovanja kredita s hipoteko na banki ali s plačilom zavarovalne premije pri izbrani zavarovalnici. Če se odločite za sklenitev zavarovanja pri banki, bo v primeru neplačevanja obrokov ali vaše smrti, bo to varovalo le banko, ne pa tudi prihodnosti vaše družine. Zato če želite zaščititi družino pred vašimi dolgovi, enostavno sklenete življenjsko zavarovanja Prva Varnost in tako zavarujete kredit pa še družinsko prihodnost.

Zakaj se odločiti za zavarovanje kredita?
To bomo pogledali na konkretnem primeru, ko kredit ni zavarovan in če bi bil zavarovan. Torej, Tomaž je pri 33 letih najel kredit za nakup avtomobila, v vrednosti 9.000,00 EUR, obvezal se je za odplačevanje v obrokih po 260,00 EUR na mesec v prihodnjih treh letih. Leto po najemu kredita, se je Tomaž smrtno ponesrečil v delovni nesreči, kar je življenje obrnilo na glavo ženi in dvema majhnima predšolskima otrokoma. Poleg tega, da so izgubili moža in očeta, jim je ostal tudi delno še neodplačan kredit. Ker Tomaž kredita ni posebej zavaroval, je zdaj njegovo odplačevanje padlo na ženo. Mojca je bila zaposlena le za polovični delovni čas, zato je obroke odplačevala z res veliko težavo. Večkrat si je morala izposoditi prihranke pri svojih starših, da je skupaj z otrokoma sploh lahko preživela skozi mesec.

V primeru, da bi Tomaž poskrbel za zavarovanje kredita pri Prvi zavarovalnici, do tovrstnih dodatnih finančnih obremenitev žene ne bi prišlo. Na drugi strani pa lahko v predstavljenem primeru lahko vidite, da je tudi nižji znesek kredita ravno tako obremenjujoč kot tisti, ki ga sklenete za več desetletij. Pri slednjem se kreditojemalci veliko pogosteje odložijo za zavarovanje kredita. Zato ne pozabite na dejstvo, da nesreča nikoli ne počiva in, da se vaša družina lahko kadarkoli znajdete v težki situaciji. S pravo odločitvijo že danes lahko zares poskrbite za brezskrbno prihodnost partnerja/partnerke in otrok. Zato ne odlašajte in sklenite zavarovanje kredita pri Prvi zavarovalnici še danes, da bo cela družina živela bolj mirno in brezskrbno življenje, tako kot si vsi želite.