srebrna radgonska penina
Lepota in zdravje Storitve

Srebrna radgonska penina: Slovenski biser med peninami

Iz Radgonskih goric nam pošiljajo eno najboljših penin – to je Srebrna radgonska penina, ki jo lahko naročite tudi na https://www.drinx.si/penina-srebrna-sec-radgonske-gorice-0-75-l.  Je tudi ena izmed najprepoznavnejših slovenskih penin. Velja za simbol kakovosti in prestiža, saj ima bogato tradicijo in je zelo natančno izdelana. V Radgoni so leta 1852 začeli s proizvodnjo penine po klasični šampanjski metodi in najprej so naredili srebrno radgonsko penino, ki še danes ostaja srce tega procesa.

V severovzhodni Sloveniji, se nahaja kotiček čudovite narave, kjer prevladujejo vinogradi. Tam je idealna klima za pridelavo grozdja. To pa zagotavlja popolno harmonijo med naravo in človekom. Grozdje, ki ga uporabljajo za pridelavo penine, zraste tam v najboljši možni obliki.

Srebrna radgonska penina je pridelana po klasični metodi. Njeno sekundarno vrenje poteka v steklenici. Zato je značilno sveža, vsebuje drobne mehurčke in ima bogat okus. Pridelajo jo iz grozdja Chardonnay. Vsak požirek penine vas bo navdušil s sadnimi notami po citrusih in jabolkih, za ravnovesje pa boste zaznali rahlo kvasne arome.

srebrna radgonska penina

Kdaj ponuditi Srebrno radgonsko penino

Penina je pogosto prva izbira za slavnostne priložnosti, ker je elegantna in prestižna, tako da ustreza vsem proslavam in posebnim dogodkom. Prileže se tudi k različnim jedem, posebej k lahkim predjedem, morskim sadežem in sladicam.

Kako postrežemo penino

Penina je najboljša, če jo postrežemo ohlajeno na temperaturo med 6 in 8°C. Ta temperatura bo poudarila njene arome in svežino. Da v penini ohranimo drobne mehurčke, steklenico odpremo počasi in previdno, da ne izpustimo plina. Srebrna radgonska penina naj bo postrežena v visokih in ozkih kozarcih, ki bodo pomagali ohraniti mehurčke v penini čim dlje. Kozarec napolnimo do dveh tretjin, da se lahko v preostali del sproščajo arome. Penina se vedno postreže sveža, do postrežbe naj bo zaprta, na ledu ali v hladilniku.

Srebrna radgonska penina je dostopna, cenovno ugodna in hkrati imenitna in aromatična penina. Je ena izmed najbolj priljubljenih penin v Sloveniji in širše. Če ste ljubitelj kakovostnih penin, bo to odlična izbira za vas.